Biografie


De ambitie om te zingen kwam al vroeg bij Roy naar voren.

Als 10 jarige jongen zong hij al bij bekende Roermondse Carnavals verenigingen. Na een tijdje gezongen te hebben in de douche en op feesten en partijen. Nam het in 2005 een andere wending aan op muziekaal vlak. Op een verjaardag bij een vriend zat er een bandlid van orkest Nightwork aan de tafel. Die kwam met het idee om eens een nummer op te nemen bij hun in de studio. Van het één kwam het ander. 2 weken later stond ik bij hun in de studio het nummer op te nemen van Jan Smit “als de morgen is gekomen”.

Toen het eindresultaat eindelijk klaar was. Liet ik het horen aan familie en vrienden. Na positieve geluiden van hun heb ik besloten om er maar het beste van te maken. In 2006 ben ik in contact gekomen met Evert Smeets om liedjes op te nemen bij hem in de studio. Met het genre van de Nederlandse liederen. Met onder andere nummers bekende Nederlandse artiesten. Daarmee is t begonnen.

Het duurde niet lang tot hij bij diverse partijtjes de microfoon in de handen had. In 2008 heeft Roy de knoop doorgehakt om over te stappen op Limburgstalige muziek. In 2009 is Roy in contact gekomen met Ronald en Carien Moonen van Studio Difference. Beter bekend als de Verliezende finalist van het LVK van 2010. Na veel zoeken heeft Roy 10 oktober 2009 zijn eerste Single uitgebracht en deze gepresenteerd in Cafe zaal De Breer in Roermond. De titels van deze Single zijn Asse mit wils gaon en Feest op t plein. (zie Youtube voor filmpjes). Na dit evenement kwamen langzaam de aanvragen voor een optreden binnen. En ging alles ineens in een stroomversnelling. Na Asse mit wils gaon en Feest op t plein kwamen: Jao dao haaj ich zo van - Waat ein Waer - Ich wil Allein - Asse kins - Isabel . Een jaar later wilde Roy zijn eerste album uitbrengen en kwam hij in contact met het Butterbox label. In Herten werden nog eens zes nieuwe liedjes opgenomen. De samenwerking met Butterbox wierp al heel snel vruchten af. Na de succesvolle lancering van zijn eerste album 'Hallo Limburg' kwam Roy Selder in 2012 met een remake van een wereldhit van Michel Telo. Het nummer 'Ai det is jovel' werd een regelrechte carnavalshit. Het is tot op heden het meest gedownloade nummer van de Butterbox downloadshop.

facebook twitter youtube